PIZZA
Na těsto:
- 500g hladké mouky
- půlku droždí (tý kostičky)
- 250ml vlažné vody
- 100ml oleje
- lžící soli (ne vrchovatou)
Na zdobení: (my použili na dvě obříí pizzy)
- cca půl flašky kečupu
- 150g sýru
- 250g šunky
- půl plechovky ananasu
Všechno smícháme dohromady, vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a dáme cca na 2hoďky kynout někam pod peřinu.
Pokud nechcete dělat z celý várky, nabalíčkujte si těsto, dejte do igelitovýho šáčku a šup s tím do mražáku - vyzkoušeno, pak vám to normálně zase nakyne až to vynadáte.
Vyválime si těsto a tvoříme pizzu.
U nás to je složitý, jsme pizzofilové a každej máme s přítelem pizzu rád jinak. Já mám nejradši havaj a on jen klasiku, šunku, sýr. Ale já mám ráda sýr nahoře, aby se pěkně propekl a on zase navrch šunku, aby se sýr spojil s kečupem. prostě šílená věda, kdyby jste to netušili..:D
Pizzu pečeme cca 10-15minut na 180stupňů (horkovzduch, a pustě si troubu dole i nahoře).
A tady je už náš výtvor, výtvory, jo jsme žrouti! (Nesnědli jsme to samy...ale málem jo :D, v těhlech chvílích závidim muži tu objemovku..fňuk!)
Nejsem moc kečupová, ale tenhle kečup od Kandu (chilli) je luxusní, dokonce i složením, prý vyhrál mezi kečupy.
Naše kráska číslo 1, byla i číslo 2...:D
Po upečení...hmm...
3kousky jsem sežrala...!
A čím hřešíte vy? Děláte domácí pizzu nebos i na ni někam radši zajdete nebo pizza není vaše gusto?
Žádné komentáře:
Okomentovat