pátek 18. dubna 2014

Sacharidy - přecukrováno kam se podíváš

Ahoj!

Nedávno to byly břišáky, čili abs a já bych se s vámi dnes chtěla podělit o myšlenku o sacharidech... Nechci tu detailně vypisovat jaký máme nebo nemáme sacharidy, spíš jde o něco jinýho.
Proč o nich chci dnes psát?


Prosím...ne....k tomu jsme se přece nenarodili?

V poslední době se v mým okolí plno slečen naprosto zbláznilo, držej plavkovou dietu (spíš bych řekla celoživotní..) a strašně se diví, že nemůžou zhubnout, když cvičej (samozřejmě jen kardio, aby jim nenarostly stehna třeba ze dřepů i kdyby jen s vlastní váhou a bojí se obřích bicepsů....), jedí "tmavý" pečivo, jí hodně ovoce a sem tam nějákou barevnou zeleninu....asi chápete kam tim mířím a kam oni, k vysněný postavě to cesta asi nebude.


Nejsem zastáncem 0 sacharidů denně, myslim si, že příroda nás vymyslela dobře, jak maj naše těla pracovat a na co maj fungovat. Co maj používat jako zdroj energie, ale je důlěžitý si uvědomit, že za prvý všeho moc škodí a taky to jakej mám životní styl...podle toho bych se o svý tělo měla starat, tak ho i krmit, aby mi dávalo to co si představuju.

Komplexní sacharidy neboli polysacharidy jsou skvělým zdrojem energie, to beze sporu, ale pokud nejsem vrcholovej sportovec, nebo člověk, kterej nemá enormní denní výdej energie, asi není potřeba je do sebe tlačit 6x denně. Jo, lidi tak dřív jedli a netloustli, ale proč netloustli? Protože dřeli na poli, v lese, ve fabrice, na domě, na zahrádce, neříkám, že se to neděje i dnes, ale po většinu času za nás fyzicky namáhavou práci (teď vážně nemyslim, těžkou prací že na záhradce odnesete konev s vodou nebo v práci zvednete jednu těžkou bednu s papírem) vykonávaj stroje a lidi už nemusí mnohdy tak hodně fyzicky pracovat, tudíž nepotřebují tolik sacharidů...a řekněme si to upřímně, dneska převážně čas trávíme v sedě u počítače, ať v práci nebo jen prostě pro zábavu a nebo u televize...


VS


Vždycky tu bude záležet na příjmu a na výdeji, přes to vlak nejdete, určitě, ale dieta stylem kaiserka, tmavá k snídani, k svačině, k obědu, svačině a večeři a k tomu dvě rajčata, banán, jabko a pomeranč? a milion dalších věciček..to prostě nepotřebujeme každý den a to pečivo může být jakkoliv tmavší, žitnější nebo ovoce bioštější...= hoooodně sacharidů do diety


Asi jsem zaujatá nebo nevim, co vy, taky to tak vnímáte?


Jeden na závěr o kterým si myslim, že je čím dál pravdivější...."Tuky nás nedělají tlustými, sacharidy ano".





Žádné komentáře: